neljapäev, 28. mai 2009

Õuesõppe päev


Üks vahvamaid ja vajalikemaid projekte Saue linnas on vaidlematult Sarapiku teviseraja rajamine. Nii on võimalik koolilastega looduses sportida ja õppetunde läbi viia.
Aasta tagasi tekkis mõte, et teha metsa looduse õpperada.Selleks jalutasin kevadel GPS-seadmega marsruudi läbi, laadisin google-mappi üles, joonistasin raja vildikaga üle, suurendasin mitusada korda,jalutasin metsas veelkorra rajal ja joonistasin peale ka raja kõrval asuvad jalgteed, et huvitavam oleks, siis pidi plaani uuesti ümber joonistama ning mõtlema, milliseid tähtsaid punkte peale märkida. (Kliki pildile!)
Raja läbimisel oli vajalik lahendada ristsõna. Märkisime punktid (Appi tuli kolleeg, sest kaks pead on kaks pead!) ja küsimuste koostamisel võtsime aluseks 2. klassi loodusõpetuse ainekava. Osadele küsimustele sai vastused veidi ringi vaadates, teistele küsimustel jälle looduse seaduspärasusi arvestades. Kui õpperajal kõik punktid leitud, siis tulid õpilased õpetaja juurde ja said temalt lahendussõna saamiseks lisaküsimused. Ajaliselt oli metsas rassimist umbes tunni jagu! (Kliki pildil!)

Tegelikult see nii lihtne ei olnud, et mõistatus sipelgapesas! Mõistatus oli veidi eemal ja tuli lihtsalt tähelepanelikult ringi vaadata. Mõistatused puude kohta olid küll vastava puu külge kinnitatud.
Esimestena said ristsõna lahendamisega hakkama Verner, Robert ja William. Kiidan ka Maryn-Liisi, Merilit, Erikat ja Lilianat, kes tegid tööd küll teistest kauem, aga ei kasutanud kõrvalist abi, õpetaja neile vihjeid andma ei pidanud.
Peale kehakinnitust mängisime pallipeitust ("Ukakat"). Oli päris lõbus!

0 comments: